Hírlevél
  Fogyasztó Barát

  Fogyasztó barát információk a kutya webshopról

  Fizetési megoldás
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

  Kutyajó ötletek, életmód

   

  Badacsony, a maga 437 m-es magasságával a Balaton-felvidéki tanúhegyek közül a legmagasabb. A hegyen körbefutó túraútvonal minden évszakban szuper kirándulási lehetőséget kínál.

   

   

   

  Vannak olyan termékek, amelyek világszerte a kutyák kedvenceivé váltak, nem véletlenül. A kutyajátékok kiválasztásánál fő szempont a minőségi, tartós alapanyag és a praktikum. Ehhez jön még a Chuckit játékok vagány külseje és az extra tulajdonságaik.

  Na de melyik mit tud? Melyiket válasszuk a kutyánknak? Ebben a cikkben négy kedvenc Chuckit labdánkat mutatjuk be nektek!

  2020.09.21 14:36


  Ma - szepember 21-én- van napra pontosan egy éve, hogy a Futrinka Egyesület rendezvényén megpillantottam egy 1 év körüli, csontsovány, meggyötört testű magyar vizslát, akinek az akkori kedves és bizakodó tekintetét azóta sem tudom kiverni a fejemből.

  HAMAROSAN ÚJRA - KUTYÁKRÓL SZÓLÓ NATIONAL GEOGRAPHIC KÜLÖNSZÁM


  Lassan már hagyománnyá válik, hogy január első hétvégéjén, négyen három kutyával elmegyünk valahova vidékre. Idén Orfűre esett a választásunk.

  2018.11.16 10:00  Eredetlieg Olaszországba, tengerpartra szerettünk volna menni a kutyákkal, szeptember közepén. De aztán az élet másként hozta, sok minden közbejött ... Így végül az olasz tengerparti nyaralásból egy szuper, októberi, tóparti-túrázós egy hét lett Szlovéniában.

  Idén decemberben lesz 5 éve, hogy Füge az életünk része. Lassan 5 éve volt már, hogy elmentünk a NOé Állatotthonba, és örökbefogadtunk egy kiskutyát, aki (most már Mogyoróval együtt) azóta is teljes értékű családtag és imádjuk.

  Újra jelentkezünk egy kis agilityvel. Lassan eltelik a nyár és már szinte messzinek tűnnek a tavaszi versenyek is amiről legutóbb írtam.

  Ugyan a nyárnak hamarosan vége (legalábbis a naptár szerint), de ha hihetünk az előrejelzéseknek; szeptemberben még kellemes és nyárias időre számíthatunk. Így még alkalom adódhat, a Tisza-tónál idén tavasszal megnyílt, Mancsos Pancsolót kipróbálni.

  2018.08.22 15:12

  Dömös-Rám-szakadék-Dömös körtúra: kb. 8 km, kb. 3 óra. Kalandos, de csodás közös élmény!

  Túráink során az ország számos pontján megfordultunk már, sokféle szállást kipróbáltunk, apartmant, panziót, szállodát.

  Tapolca - Szent György-hegy - Szigliget - Badacsonytördemic, az Országos Kéktúra 5. szakasza, kb 17 km.

  2018.05.24 15:02  Közeledik a nyári szabadságok ideje. Talán ez az az időszak az évben, amikor a legtöbben elgondolkodnak azon, hogy kutyával vagy nélküle utazzanak-e pihenni. Természetesen mindkét variációnak megvannak az előnyei és a hátrányai is.  Megállíthatatlanul közelít a nyár, napról napra egyre melegebb az idő. Hamarosan a vízpartok is megtelnek strandoló családokkal. És akinél a kutya családtag, miért is hagyná otthon kedvencét, ha a vízpartra indul?!   Most már tényleg itt a tavasz! Nagyon vártuk, hogy vége legyen a télnek és beköszöntsön a jó idő. 
  Ilyenkor nincs is jobb, mint kirándulni egyet kedvencünkkel az ébredő természetben, élvezve az egyre melegebb napsugarakat.

  2018.03.21 12:37

  Szerencsére országszerte egyre több bekerített, rendben tartott kutyafuttatót találhatunk, és sok szempontból megkönnyítheti az „együttélést” más gazdikkal és kutyákkal, ha néhány dolgot szem előtt tartva lépünk be ezekre a területekre.

  Itt a tavasz... a naptár szerint legalábbis! Nagyon vártuk már, hogy vége legyen a télnek és remélhetőleg egy-két héten belül jó időre valóban búcsút inthetünk a hideg, sötét estéknek és nappaloknak. Ilyenkor nincs is jobb, mint kirándulni egyet az ébredő természetben, élvezve az egyre melegebb napsugarakat.  Az utóbbi években egyre többet hallani az élősködők által terjesztett betegségekről, amelyek házi kedvenceinket veszélyeztetik.  Ígértem, hogy beszámolunk a februári agility versenyekről. Ebben a hónapban két hivatalos megmérettetésen is elindultunk Fügével, ahol sikerült nagyon jó eredményeket elérni.

  Még annak idején a kutyaiskolában több kutyás sportot is ajánlottak nekünk. Mindegyikben van valami különleges. Mivel Nina nyomokban vizslát tartalmaz és imádja a keresős játékokat, úgy döntöttünk, kipróbáljuk a mantrailinget.

  2018.02.09 16:30

  Nina érkezésével egy új életmódot is hozott az életünkbe, neki köszönhetjük (azt is), hogy természetjárók lettünk.

  2018.02.07 14:00

  2013 december 27-én, mikor Ninát elhoztuk az Illatos útról, a nagy izgalmak hatására telehányta az autót.

  Január 20-án megvolt a 3. versenyünk is A1 agility kategóriában Fügével. De kezdjük az elején, az első megmérettetésnél, ami még tavaly novemberben volt.

  2018.01.21 14:52

  Lassan már január végén járunk, mégis csak most mutatta meg igazi arcát a tél. Azon kívül, hogy mi jól felöltözünk és védjük magunkat az időjárással szemben, fontos, hogy ebben az időszakban kedvencünkről is megfelelően gondoskodjunk.
  Akár kinti, akár benti kutyáról van szó, mindenképp külön figyelmet kell fordítani ebünkre a téli hidegben, fagyban.

  Ugyan a tél (még) nem mutatta ki a foga fehérjét, de szerencsére már január közepén járunk, és belátható közelségbe került a tavasz (Legyünk pozitívak!). 
  De addig is, amíg kitavaszodik, jön még néhány télies, vagy tavaszias, szürke vagy napos hétvége, amikor érdemes kirándulnunk egyet kedvencünkkel. 
  Ezek a mi kedvenc helyeink.

  Mivel rég volt közösen kirándulni a csapat és Petinek szülinapja is van, úgy döntöttünk, hogy egy mátrai hosszúhétvégével indítjuk az évet és ott ünnepelünk.

  2017.12.22 16:30

  Eltelt négy év azóta, hogy Fügét örökbe fogadtuk…
  Napra pontosan négy év, hiszen 2013. december 22-én mentünk el érte a NOÉ Állatotthonba, és azóta családunk része.

  A 2017-es agility versenyszezonunk nem indult könnyen. Az év elején két versenyre is neveztünk, de sajnos egyiken sem sikerült elindulnunk. Végül az október 21-i Őszi Agility Murin (Tordas Zoo szervezésében) sikerült rajthoz állnunk.

  Amikor Nina hozzánk költözött, teljes életmódváltáson mentünk át. Ilyen ez a kutyás lét, rengeteg mindent tanultunk és tanulunk egymástól folyamatosan. Az egyik, amiért nem lehetünk soha elég hálásak a mi kis kutyánknak, hogy kivitt minket a városból és felfedezhettük újra a természet erejét.

  2017.10.29 17:30

  Néhány éve még nem volt jellemző, hogy az ember kutyaiskolába járjon kedvencével. A legtöbben csak akkor fordultak szakemberhez, ha (már) valami nagyon nagy gond volt a kutyájukkal. Egyébként pedig együtt éltek az esetleges kisebb-nagyobb problémákkal és kerülték azokat a helyzeteket, amik ”veszélyt” jelentettek.

  2017.10.25 11:00

  Saját tapasztalatainkat osztjuk meg veletek arról, hogy milyen hibákat követtünk el, milyen megoldásokat találtunk és milyen betartandó szabályokkal találkoztunk a tömegközlekedési eszközökön.

  A canicross (kutyás terepfutás) komoly sportág, amelyet általában a szánhúzó versenyek egy külön számaként tartanak. 
  Vannak olyanok, akik kedvtelésből, vagy saját teljesítményük javítására hobbi szinten „állnak össze” négylábú társaikkal, és vannak akik versenyszerűen, speciális felszereléssel, akár kifejezetten erre a célra tenyésztett kutyákkal, magas szinten űzik ezt a sportot.

  2017.10.03 14:15

  A sok közül az egyik pozitív hatása a kutyatartásnak az, hogy az aktív(abb) életmód akaratlanul is az ember életének része lesz. A mindennapos séták, a hétvégi kirándulások szinte kivétel nélkül minden kutyás létéhez hozzátartoznak.

  Megállíthatatlanul közelít a nyár, napról napra egyre melegebb az idő. A vízpartok is hamarosan megtelnek strandoló családokkal. És akinél a kutya családtag, miért is hagyná otthon kedvencét, ha a vízpartra indul?! Ebben a rovatban bemutatjuk nektek azokat a strandokat, ahol mi visszajáró vendégek vagyunk.

  Megállíthatatlanul közelít a nyár, napról napra egyre melegebb az idő. A vízpartok is hamarosan megtelnek strandoló családokkal. És akinél a kutya családtag, miért is hagyná otthon kedvencét, ha a vízpartra indul?! Ebben a rovatban bemutatjuk nektek azokat a strandokat, ahol mi visszajáró vendégek vagyunk.

  2017.03.01 09:00

  Fügét 6 hónaposan fogadtuk örökbe. Az elején nem nagyon lehetett lekötni semmivel, nem érdekelték a játékok. Ahogy telt az idő észrevettük, hogy a húzogatós-köteles játékokon kívül a labda az, amivel le lehet kötni a figyelmét.


  Mogyi egy hiperaktív vizsla keverék, nagy mozgásigénnyel. Nagyon emberközpontú, még WC-re sem lehet menni nélküle.


  Az agility, ami leginkább a lovas díjugratáshoz hasonlít, egyike a legkedveltebb kutyás sportoknak. Kezdetben a szórakoztatás volt a cél, de mára igazi versenysporttá vált. Minden kutyafajta számára nyitott, fajtatisztáknak és keverékeknek is. Persze vannak a sportnak favorizált fajtái, ilyenek például a border collie, a mudi és a terrierek.

  Webáruház készítés