Hírlevél
  Fogyasztó Barát

  Fogyasztó barát információk a kutya webshopról

  Fizetési megoldás
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Kutyajó ötletek, életmód
  2018.03.21 12:37

  Futietikett

  Szerencsére országszerte egyre több bekerített, rendben tartott kutyafuttatót találhatunk, és sok szempontból megkönnyítheti az „együttélést” más gazdikkal és kutyákkal, ha néhány dolgot szem előtt tartva lépünk be ezekre a területekre.

  Ugyan a kutyafuttatók használata általában nincs írott szabályokhoz kötve, de van rengeteg íratlan szabály, amit felelős gazdiként be kell tartanunk. Bár a kutyabarat.hu -nak és egyéni/kerületi kezdeményezéseknek köszönhetően egyre több futinak van saját házirendje, amit használat előtt mindig olvassunk el és tartsunk be.


  forrás: www.kutyabarat.hu

  - Az első és legfontosabb dolog, hogy csak olyan kutyával menjünk futtatóba, aki nem bánt másokat; nem veszély sem emberekre, sem kutyákra és nem beteg, nem is tüzel.

  - Ezeken kívül az is nagyon fontos, hogy kutyánkat kézben tudjuk tartani, legalább minimálisan: hallgasson ránk, szófogadó, behívható legyen.

  - Belépéskor mindig figyeljünk arra, hogy kutyánk nyugodtan, a lábunk mellett jöjjön, ne pedig őrjöngve és pórázt húzva rohanjon be a többi állat közé.

  - Az sem mindegy milyen felszereléssel érkezünk; kutyánkon ne legyen szöges nyakörv, vagy bármi olyan, amivel játék közben megsebesíthet másokat.

  - Mindig legyen nálunk kakizacsi (ha véletlen nincs nálunk, akkor kérjünk valakitől), mivel a kutyafuttatóban is össze kell szednünk kedvencünk utána a kutyagumit.

  - Tartsuk tisztán a futtató területét, ne szemeteljünk. Lehetőleg kerüljük a dohányzást a futtatókban, de ha ezt nem tiltják és rágyújtunk, a csikket ne dobjuk el.

  - Ha labdát, játékot viszünk magunkkal, akkor figyeljünk oda arra, hogy ez sose legyen konfliktus forrása. Ha például 2 kutya összekap a játékon, akkor inkább tegyük el.

  - Ne hagyjuk, hogy kutyánk gödröt ásson, vagy kárt tegyen bármilyen tárgyban, eszközben a futtató területén.

  - Mások nyugalma érdekében ne engedjük, hogy kutyánk felugráljon emberekre, vagy folyamatosan ugasson.

  - Ha új kutya és gazdi érkezik a futtatóba, ne hagyjuk, hogy kedvencünk rájuk rontson.

  - Mindig szóljunk rá kedvencünkre, ha durván játszana. Azt se hagyjuk, hogy erőfitogtatás céljából más kutyákra ugráljon.

  - Akkor is tartsuk szemmel négylábú társunkat, ha közben telefonálunk, vagy valakivel beszélgetünk.


  A kutyafuttatók célja az, hogy kutyánk (legálisan) póráz nélkül szaladgálhasson és más kutyákkal kultúráltan szórakozzon. Csak mi tehetünk azért, hogy az ott töltött idő öröm, és ne konfliktus forrása legyen!

  Marcsi

  Webáruház készítés