A KUTYÁK KEDVENCEI!

Kutyajó ötletek, életmód

Kedvenc kutyás strandok - Velence

2017.05.29 20:20
Kedvenc kutyás strandok - Velence

Megállíthatatlanul közelít a nyár, napról napra egyre melegebb az idő. A vízpartok is hamarosan megtelnek strandoló családokkal. És akinél a kutya családtag, miért is hagyná otthon kedvencét, ha a vízpartra indul?! Ebben a rovatban bemutatjuk nektek azokat a strandokat, ahol mi visszajáró vendégek vagyunk.

Évek óta nagy kedvencünk Velencén a Drótszamár Park és Kemping. Közelsége miatt a nyári időszakban szinte naponta járunk kutyás strandjára. Mivel sajnos a területen nem igazán van árnyékos rész, hétköznap általában késő délután vagy kora este, de hétvégén is csak 3-4 körül indulunk útnak (hiszen se a kutyákat, se magunkat nem szeretnénk a hőségnek és a káros UV sugárzásnak egész napra kitenni, továbbá így nagy eséllyel a tömeget is elkerüljük) és aztán este 8-9-ig élvezzük a strand nyújtotta lehetőségeket. A Kempingnek csak egy része kutyás, de ha valaki több napra szeretne maradni kedvencével arra is van lehetőség; vannak mobilházak, és lehet sátrazni is kutyával. A strand ugyan fizetős, de nem drága és akár kocsival is be lehet menni egészen a partig.  A parkban mosdó és kisbolt is van, mondjuk kicsit távolabb a kutyás strandtól, de néhány perc sétával könnyen elérhetők.

 

A tavalyi év folyamán a kutyás strand területét kerítéssel is leválasztották, így előzve meg a horgászok, kempingezők és a kutyások közötti esetleges konfliktusokat.
A part egyébként szuper és nagyon jó látni, ahogy a sok eb gazdijával együtt élvezi a vizet; úsznak, labdáznak vagy a parton pihennek.

A strandot sok kutyás látogatja (pláne hétvégén), így csak olyan ebbel menjünk, aki szót fogad és jól kijön más kutyákkal, valamint az emberekkel. Hiszen csak úgy tudnak ezek kutyás lehetőségek fennmaradni, illetve szaporodni, ha megfelelően és felelősséggel használjuk őket.
Fontos az is, hogy mindig legyen nálunk kakizacsi és figyeljünk is arra, hogy összeszedjük az ürüléket kedvencünk után.

Strandra fel! Reméljük ezen a nyáron közületek is sokakkal találkozunk majd a Velencei-tó partján!