A KUTYÁK KEDVENCEI!

Kutyajó ötletek, életmód

Kedvenc helyek-Pákozdi ingókövek, Kamaraerdő

2018.01.13 16:07
Kedvenc helyek-Pákozdi ingókövek, Kamaraerdő

Ugyan a tél (még) nem mutatta ki a foga fehérjét, de szerencsére már január közepén járunk, és belátható közelségbe került a tavasz (Legyünk pozitívak!). 
De addig is, amíg kitavaszodik, jön még néhány télies, vagy tavaszias, szürke vagy napos hétvége, amikor érdemes kirándulnunk egyet kedvencünkkel. 

Kettő, a mi kedvenc helyeink közül:

Pákozdi ingókövek

A fővárostól 54 km-re, a Velencei-hegységben, Pákozdtól északra található. A területen látható ingókövek Magyarországon egyedülállónak számítanak, nem mai darabok, koruk kb. 350 millió évre tehető. Az ingókő nevet arról kapták, hogy olyan mintha az egyes alakzatok egymáson egyensúlyoznának. A magyar Stonehenge-nek is nevezik.

                          

Keletkezésükről sokféle tudományos, misztikus-mítikus vagy történelmi történet is kering. Teljesen mindegy melyiknek hiszünk, ez a terület kétségkívül különleges és megéri felkeresni kutyával is.
Az ingóköveket Pákozd felöl több turistaútvonalon is megközelíthetjük és nem megterhelő, kb 6 km-es körtúrát tehetünk. Az út során a kőalakzatokon kívül a csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk.

 

Kamaraerdő

Budapesten, a 22. és a 11. kerület határán terül el. Kocsival és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. 
Az erdőben több útvonalat is bejárhatunk. A kijelölt tanösvényt 2012-ben hozták létre, hossza kb 4 km és kb. 1,5 óra alatt kényelmesen megtehető. Persze sétálhatunk ennél jóval többet is, ha ahhoz van kedvünk.

Biciklizéshez és futáshoz is kiváló a terep; rendszeresen tartanak itt versenyeket is (például kutyás futóversenyt), továbbá bográcsozni és piknikezni is lehet a kijelölt helyeken. 
Kamaraerdő igazi paradicsom a kutyásoknak; az erdőben hatalmasakat lehet sétálni, sportolhatunk is kutyánkkal, a tisztáson elhelyezett padokon pedig megpihenhetünk és utána labdázhatunk még egyet kedvencünkkel.

 

 

*Marcsi*