Hírlevél
  Fogyasztó Barát

  Fogyasztó barát információk a kutya webshopról

  Fizetési megoldás
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Kutyajó ötletek, életmód
  2018.01.13 16:07

  Kedvenc helyek-Pákozdi ingókövek, Kamaraerdő

  Ugyan a tél (még) nem mutatta ki a foga fehérjét, de szerencsére már január közepén járunk, és belátható közelségbe került a tavasz (Legyünk pozitívak!). 
  De addig is, amíg kitavaszodik, jön még néhány télies, vagy tavaszias, szürke vagy napos hétvége, amikor érdemes kirándulnunk egyet kedvencünkkel. 
  Ezek a mi kedvenc helyeink.

  Pákozdi ingókövek

  A fővárostól 54 km-re, a Velencei-hegységben, Pákozdtól északra található. A területen látható ingókövek Magyarországon egyedülállónak számítanak, nem mai darabok, koruk kb. 350 millió évre tehető. Az ingókő nevet arról kapták, hogy olyan mintha az egyes alakzatok egymáson egyensúlyoznának. A magyar Stonehenge-nek is nevezik.

                            

  Keletkezésükről sokféle tudományos, misztikus-mítikus vagy történelmi történet is kering. Teljesen mindegy melyiknek hiszünk, ez a terület kétségkívül különleges és megéri felkeresni kutyával is.
  Az ingóköveket Pákozd felöl több turistaútvonalon is megközelíthetjük és nem megterhelő, kb 6 km-es körtúrát tehetünk. Az út során a kőalakzatokon kívül a csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk.

   

  Kamaraerdő

  Budapesten, a 22. és a 11. kerület határán terül el. Kocsival és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. 
  Az erdőben több útvonalat is bejárhatunk. A kijelölt tanösvényt 2012-ben hozták létre, hossza kb 4 km és kb. 1,5 óra alatt kényelmesen megtehető. Persze sétálhatunk ennél jóval többet is, ha ahhoz van kedvünk.

  Biciklizéshez és futáshoz is kiváló a terep; rendszeresen tartanak itt versenyeket is (például kutyás futóversenyt), továbbá bográcsozni és piknikezni is lehet a kijelölt helyeken. 
  Kamaraerdő igazi paradicsom a kutyásoknak; az erdőben hatalmasakat lehet sétálni, sportolhatunk is kutyánkkal, a tisztáson elhelyezett padokon pedig megpihenhetünk és utána labdázhatunk még egyet kedvencünkkel.

   

   

  *Marcsi*

   

  Webáruház készítés