A KUTYÁK KEDVENCEI!

Kutyajó ötletek, életmód

Kedvenc kutyás strandok - Balatonföldvár

2017.06.07 14:58
Kedvenc kutyás strandok - Balatonföldvár

Megállíthatatlanul közelít a nyár, napról napra egyre melegebb az idő. A vízpartok is hamarosan megtelnek strandoló családokkal. És akinél a kutya családtag, miért is hagyná otthon kedvencét, ha a vízpartra indul?! Ebben a rovatban bemutatjuk nektek azokat a strandokat, ahol mi visszajáró vendégek vagyunk.


Tavaly nyár óta végre a Balatonon is van két kijelölt kutyás strand, ráadásul mindkettő ingyenes.
Az egyik ilyen Balatonföldváron található, a Rákóczi Ferenc utcában, a Három Hattyú Hotelnél. Múlt nyáron többször jártunk itt és mindig szuperül éreztük magunkat.

 

  


A strand kicsit eldugott, de ki van táblázva, úgyhogy könnyen meg lehet találni. Parkolásra az út (Rákóczi Ferenc utca) mentén, közvetlenül a strand bejáratánál van lehetőség.
A strand házirendje már a bejáratnál ki van téve, mindenképp olvassátok el és tartsátok be! Csak olyan kutyával menjetek strandra, aki szót fogad, viselkedésével nem zavar másokat és nem agresszív. A kutyaürüléket a külön erre a célra kihelyezett kukába lehet kidobni, és egy kutya illemhelyet is kialakítottak. Időről időre érdemes ezt kedvencünkkel felkeresni, hogy ott végezze el a dolgát, ne a strand közepén (persze a kutyagumit a kutya wc-ből is fel kell szedni).
Déli partról lévén szó a víz nem túl mély (tehát aki úszni szeretne, annak beljebb kell sétálnia), de a sekély víz előnye, hogy az úszni nem tudó, vagy nem szerető kutyusokkal is lehet itt lubickolni. Szerencsére a parton egész sok árnyékos terület van, így ha nem szeretnénk a napon aszalódni, akkor behúzódhatunk a fák alá hűsölni. A közvetlenül a strand mellett található szállodában (ami egyébként kutyabarát) büfé is van, ahova beengednek kutyával, úgyhogy fagyit, üdítőt, szendvicset is tudunk vásárolni.

 

  


Ahányszor mi eddig Balatonföldváron jártunk, sosem találkoztunk hatalmas tömeggel, és mindig volt sok-sok jófej kutyus. A víz egyébként kristálytiszta és a kilátás az északi partra gyönyörű, nagyszerű napot lehet itt eltölteni.
Szerencsére egyre több lehetőség van Balatonföldváron vagy a közeli településeken is, kutyával megszállni (persze érdemes előre foglalni), így akár több napra is maradhatunk.

Próbáljátok ki ti is, találkozzunk a Balaton partján!

Marcsi

 

Ezeket a játékokat ajánljuk a vízpartra:
CHUCKIT Rugged Flyer Frizbi
KONG Belly Flops Csillag
CHUCKIT Amphibious Cápauszony Labda
Chuckit Ultra Labda

 

Utazó itatóinkat itt találjátok:

FERPLAST Utazó Itató Tál

GULPY PET Utazó Itató Kulacs

 

Kutya mentőmellények:

EZYDOG Mentőmellény