A KUTYÁK KEDVENCEI!

Kutyajó ötletek, életmód

Kedvenc kutyás strandok - Tiszafüred

2018.08.26 18:32
Kedvenc kutyás strandok - Tiszafüred

Ugyan a nyárnak hamarosan vége (legalábbis a naptár szerint), de ha hihetünk az előrejelzéseknek; szeptemberben még kellemes és nyárias időre számíthatunk. Így még alkalom adódhat, a Tisza-tónál idén tavasszal megnyílt, Mancsos Pancsolót kipróbálni.

A fürdőhelyet Tiszafüreden a Szabadstrand közvetlen szomszédságában találjuk. Budapestről az M3-as autópályán 1,5 - 2 óra, de az ország keleti feléből ennek töredéke az út.
A terület autóval könnyen és egyértelműen megközelíthető, a strand mellett sok parkolóhelyet is találhatunk, de a szabadstrandra vezető út elején fizetni kell a parkolásért (főszezonban legalábbis 1000 Ft/ autó / nap a díja).A strandon találunk napos és árnyékos területeket egyaránt és nagy zöld terület álla a kutyusok és a gazdik rendelkezésére, amely azonban nincs körbekerítve. Így ha kedvencünk hajlamos arra, hogy elcsavarogjon, mindenképp nagyon figyeljünk rá, mivel a kutyás fürdetőhelyet a szabadstrandtól az egyik oldalon csak egy beton gyalogút választja el.
A fürdőhelyen találunk kulturált mosdót (kb. 2 perc séta) és a szabadstrand mögötti részen megszámlálhatatlan büfét és étkezési lehetőséget is.
Mint mindenhol, itt is fontos, hogy felszedjük kutyánk után a kutyagumit és a kihelyezett szemetesek egyikébe dobjuk. Illetve csak olyan ebbel érkezzünk, aki nem bánt másokat (se embert, se kutyát) és aki legalább minimálisan hallgat ránk, behívható, így sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.


Ami a hátránya ennek a pancsolási lehetőségnek (már akit ez zavar, persze), hogy Tisza-tóról lévén szó, az iszapban megbújik a sulyom. A sulyom egy, a holtágakban létező vízinövény, melynek termése, ha beérik a víz alá süllyed. Ha ebbe belelépünk igen fájdalmas és kellemetlen tud lenni, mivel ez egy több ágú hegyes és szúrós termés. Érdemes tehát vizicipőben vízbe menni és fokozottan figyelni kedvencünk lábát is, nehogy megsebesítse.Ha valaki már unja a Balatont, vagy elege van a tömegből és az odavezető utakon lévő nyári dugóktól (bár egy-egy nyári hétvégén itt is elég sokan vannak), vagy csak szeretne valami újat kipróbálni, akkor mindenképpen ajánljuk a Mancsos Pancsolót.
Érdemes akár több napra érkezni; remek kutyabarát szállásokat találhatunk a Tisza - tónál és ha már elegünk lett a fürdésből, a környéken kirándulni is tudunk, gyönyörű helyeket fedezhetünk fel közösen kedvencünkkel.