A KUTYÁK KEDVENCEI!

Kutyajó ötletek, életmód

Labdamánia

2017.03.01 09:00
Labdamánia

Fügét 6 hónaposan fogadtuk örökbe. Az elején nem nagyon lehetett lekötni semmivel, nem érdekelték a játékok. Ahogy telt az idő észrevettük, hogy a húzogatós-köteles játékokon kívül a labda az, amivel le lehet kötni a figyelmét.


Vettünk is neki teniszlabdákat (szinte minden héten 4-5 darabot), persze így utólag visszagondolva ez nem volt a legjobb ötlet. Egyrészt mert pillanatok alatt szétszedte őket, másrészt képtelenség volt rendesen letakarítani, illetve lekoptatták a fogait. Aztán persze sokféle labdát kipróbáltunk, de nem bírták a kiképzést. Amelyik mégis tovább egyben maradt, azt elhagytuk valahol.

Majd egy ismerős, Amerikából hazatérve, hozott Füginek szuvenírként egy CHUCKIT Ultra Labdát. Erre Füge és mi is nagyon vigyáztunk, azóta is ez a kedvenc típusa Füginek. Persze az első Ultra labdát már elvesztettük, de azóta kapott újat. Szereti és játszik is bármilyen másféle labdával, de az Ultra Ballt ezer közül is felismeri, és kiválasztja, vitathatatlanul ez a legnagyobb favorit.

                                                  

A legrégebben – kb. 3 éve – meglévő labdája egyébként szintén egy CHUCKIT, a Max Glow. Ennek a labdának az érdekessége, hogy 3 év használat után is egyben van, illetve már legalább 4 alkalommal eltűnt vagy elvesztettük, de eddig valahogy mindig visszakerült hozzánk. Volt, hogy megtaláltuk a mezőn, nem messze onnan, ahol előtte néhány nappal elhagytuk. Olyan is előfordult, hogy egy ismerős kutyás találta meg az erdőben és ő adta vissza, de volt, hogy a futtatóról sunyiban egy másik kutyus hazavitte és a gazdinak csak hetekkel később tűnt fel az idegen labda, ekkor kaptuk vissza.

 

            

 

Füge nagyon szeret labdázni, talán túlságosan is. Bármire képes érte és labda nélkül társaságban is láthatóan elveszett. Emiatt többször próbáltuk már „leszoktatni” a túlzott labdaőrületről, folyamatosan tartunk neki labdamentes időszakokat. Nem játszhat vele egész nap, nincs előtte állandóan a labda, pláne nem felügyelet nélkül (ez persze minden játékra igaz). Rászoktattuk, hogy a labdázásnak is megvan a maga ideje, például amikor kimegyünk a mezőre, vagy a kutyafuttatóra, illetve agilitynél azért dolgozik, az a jutalma.

Ezzel együtt az, hogy így rajong a labdákért jó, mert bármikor-bárhol könnyen le lehet fárasztani, a dobálással fizikailag, ha pedig elrejtjük valahova, akkor a kereséses játékkal szellemileg is.

Most már megállíthatatlanul közelít a tavasz, használjátok ki, ha jó az idő és menjetek a szabadba, játsszatok sokat a kutyátokkal!

 

Nézzétek meg a JÁTÉKOK -at az Onlinekutyabolt-ban!

Marcsi