A KUTYÁK KEDVENCEI!

Kutyajó ötletek, életmód

Hard Dog Race Base 2017

2017.10.03 14:15
Hard Dog Race Base 2017

A sok közül az egyik pozitív hatása a kutyatartásnak az, hogy az aktív(abb) életmód akaratlanul is az ember életének része lesz. A mindennapos séták, a hétvégi kirándulások szinte kivétel nélkül minden kutyás létéhez hozzátartoznak.

Így amikor elkezdtem rendszeresen futni semmiképpen sem szerettem volna otthon hagyni a kutyákat. Hiszen mennyire jó dolog, hogy együtt lehetek, mozoghatok a kutyámmal, aki velem együtt sportol, és a végére elfárad (vagy nem :-). Amikor olvastam a Hard Dog Race-ről és láttam az első eseményről készült képeket, videókat biztos voltam benne, hogy ezt nekünk is ki kell próbálni. Persze tartottam tőle, hiába futunk rendszeresen, sokszor terepen. Az akadályok és a néhol extrém emelkedő/lejtő kihívást jelenthetnek bárkinek. Úgy indultam neki az egésznek, hogy igyekszem a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtani, ha lehet nem fogok sétálni és a körülményekhez képest jól fogok szórakozni Fügével. De nem volt elvárásom sem magammal, sem a kutyával szemben. Persze reménykedtem benne, hogy Füge húzni fog legalább egy kis részén a pályának. 


Aztán végül minden várakozásomat felül múlva szuper jó volt az egész. Füge úgy száguldott végig a pályán, hogy nekem csak annyi volt a dolgom, hogy kövessem és tartsam a tempót vele, illetve az akadályoknál segítsek neki felmászni vagy lejönni, bemenni vagy kijönni. Hihetetlenül jól tudtunk együtt működni, sosem gondoltam volna, hogy Fügi ilyen lendülettel és kedvvel fogja lefutni velem ezt a 6 km-t. A nagy melegben (bár mi az utolsó, 17 órás körrel mentünk) kifejezetten jól estek a vizes akadályok, a felfrissülés reményében mindketten örömmel csobbantunk. A vizes árkokon kívül többek között volt még sárban kúszás, akadályra mászás, kutyaházon keresztülbújás, kutyatápos zsák és söröshordó cipelés is.

 

Összességében, minden nehézségével együtt nagyon jó közös élmény volt, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki kedvet és bátorságot érez hozzá, hogy kipróbálja. És ami még nagyon jó ebben az egészben, hogy ha valaki készül rá, és elmegy előtte rendszeresen futni a kutyájával akár kedvet is kaphat ahhoz, hogy az aktivitás ne csak arra a pár hétre szóljon, hanem maradjon meg és a mozgás későbbiekben is a mindennapok része legyen kutyával vagy anélkül. De inkább kutyával…