A KUTYÁK KEDVENCEI!

Kutyajó ötletek, életmód

Kedvenc kutyás strandok - Fonyód

2018.05.21 18:10
Kedvenc kutyás strandok - Fonyód

Megállíthatatlanul közelít a nyár, napról napra egyre melegebb az idő. Hamarosan a vízpartok is megtelnek strandoló családokkal. És akinél a kutya családtag, miért is hagyná otthon kedvencét, ha a vízpartra indul?! 

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy legálisan együtt strandolhassunk kedvencünkkel a Balatonban. Mára viszont már két helyen élvezhetjük a magyar tenger adta szuper lehetőségeket, kutyásként is. 
Fonyód az a balaton parti település, aki igazán komolyan vette a kutyás strand kialakításának kérdését. Az önkormányzat egy jó helyen lévő, könnyen megközelíthető területet adott át a kutyásoknak, így idén már 3. éve nyitja meg kapuit a Fonyódi Kutyás Fürdőhely. Ugyan tavaly óta fizetni kell a belépésért, de ezért a néhány száz forintért használhatjuk a mosdót, és szép, rendezett területen (rendszeresen nyírják a füvet, ürítik a kukákat) pihenhetünk. 

A strand a kikötőtől, vasútállomástól mindössze 5 perc sétára található, és parkolóhelyet is találhatunk bőven a strand kerítése mellett. A terület hatalmas, sok kutyás család megfér egymás mellett. Árnyékos részek is vannak, de azért érdemes úgy készülni, hogy minden körülmények között meg tudjuk óvni kedvencünket és magunkat is a napfénytől. 
Tavaly óta büfé is van a strandon, így hideg üdítőért, sörért vagy egy finom hamburgerért sem kell messze mennünk.
A víz tiszta és sekély, így úszni nem szerető, vagy nem tudó kutyánk is hűsölhet a Balcsiban.
A strandot sok kutyás látogatja (pláne hétvégén), így csak olyan ebbel menjünk, aki szót fogad és jól kijön más négylábúakkal, valamint az emberekkel. Hiszen csak úgy tudnak ezek kutyás lehetőségek fennmaradni, illetve szaporodni, ha megfelelően és felelősséggel használjuk őket.
Fontos az is, hogy mindig legyen nálunk kakizacsi és figyeljünk is arra, hogy összeszedjük az ürüléket kedvencünk után.Egyébként a településen is szívesen fogadják az ebeket, egyre több kutyás szálláshely van és sok vendéglátóegységbe is beengednek négylábú társunkkal. Szuper azt látni, mennyi kutyás sétálgat a mólón vagy a Vigadó téren egy szép nyári estén:)
A strandon kívül két kilátót is találunk Fonyódon, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a túlpartra. A legjobb, hogy az egyik (a Várhegyi Kilátó) biztosan kutyabarát, tavaly több ízben is teszteltük. A kilátóhoz vezető erdei úton pedig  sétálhatuk egy jót kedvencünkkel.

Fonyódról Badacsonyba is áthajózhatunk, hiszen a hajóra is magunkkal vihetjük ebünket (jegyet kell vásárolni neki, és szájkosárban, pórázzal léphet csak a fedélzetre). A jegy nem olcsó ugyan, de megéri; a táj gyönyörű és Badacsonyban is rengeteg a kutyabarát hely, így borozhatunk is kedvencünk társaságában.A fonyódi önkormányzat "kutyabarátságát" az is jelzi, hogy igyekeznek programokkal is kedveskedni a kutyás családoknak. Tavaly két nagyszerű, a strandhoz kötődő, kutyás rendezvényt is szerveztek a kutyabarat.hu segítségével.