Kategóriák
  Hírlevél
  Facebook

  Fogyasztó Barát

  Fogyasztó barát információk a kutya webshopról

  Fizetési megoldás
  Tanúsítvány
  SSL Certificate
  Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  Termék részletek


  EX-SPOT Élősködők Elleni Spot on

  EX-SPOT Élősködők Elleni Spot on
  Főkategória >ÉLŐSKÖDŐK ELLEN
  6 590 Ft
  A vásárlás után járó pontok: 62 Ft
  Kiszerelés:
  6 x 1 ml
  Szállítási Idő:
  max. 3 munkanap

  Az Exspot rácseppentő oldat elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható.

  Kiszerelés: 6x1ml.

   

  • Az Exspot rácseppentő oldat elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható.

   Hatóanyagok:
   Permetrin (cisz:transz 40:60), 0,744 gr/adag.

   Javallatok:
   Kutyák bolha (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis) és kullancs (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Az Ex-Spot csepp elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. Egy kezelés 2 hétig biztosít riasztó (repellenes hatást) és 10 napig rovarirtó hatást a lepkeszúnyogokkal (Phlebotomus perniciosus) szemben.

   Ellenjavallatok:

   - 2 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön tilos a használata.
   - Macskákon tilos alkalmazni!
   - Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén.

   Mellékhatások:

   - Ritka esetben előfordulhat, hogy a kezelt állaton enyhe bőrirritáció jelentkezik az alkalmazást követően. Ilyen esetben a kutya samponos lemosása után forduljunk állatorvoshoz.
   - Egyéb lehetséges mellékhatások: remegés, ataxia, hányás, görcsök.

   Célállat faj:

   - Kutya, macskán nem alakalmazható.

   Adagolás, alkalmazási mód(ok) célállat fajonként:

   Kizárólag rácseppentéses (spot-on) alkalmazásra. Nyissuk ki a tasakot és vegyük ki belőle a pipettát.

   1. lépés: A könnyű kezelés érdekében a kezelni kívánt állatnak állnia kell. Az egyik kezünkkel tartsuk a pipettát hegyével felfelé úgy, hogy az arcunkkal ellentétes irányba álljon, a másik kezünkkel hajtsuk hátra a pipetta hegyét a fóliás rész irányába.

   2. lépés: Kutyán a két lapockacsont között hajtsuk szét a szőrzetet, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre és enyhe nyomással juttassuk a pipetta teljes tartalmát, közvetlenül a bőrre.

   - 15 kg-nál kisebb tömegű kutyák esetében a lapockák között a szőrt hajtsuk szét, hogy a bőr láthatóvá váljék, majd cseppentsünk 1 ml Ex-Spot oldatot (1 pipetta tartalmát) közvetlenül a bőrre.
   - 15 kg-nál nagyobb tömegű kutyák esetében 2 pipetta Ex-Spot oldat szükséges. Az első pipettát az előzőhöz hasonlóan, a második pipettát pedig a fartő tájékánál cseppentsük a bőrfelületre.

   A készítményt nem kell a bőrbe dörzsölni.

   Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt, azonban, ha a kutya megázik, vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés biztonsággal megismételhető 7 nap múlva.

   Egy kezelés 2 hétig biztosít riasztó (repellenes hatást) és 10 napig rovarírtó hatást a lepkeszúnyogokkal (Phlebotomus perniciosus) szemben.

   Ügyeljünk arra, hogy az Exspot oldat a bőrfelületre, és ne a szőrzetre kerüljön. Csak ép bőrfelületen alkalmazzuk!

   - Gyermekek elől elzárva tartandó!
   - Fénytől védve, 25 Celsius fok alatt tárolandó.
   - Hűtőben nem tárolható. Fagyástól óvni kell.
   - A tubust ne távolítsuk el a kartonborítékról.
   - Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

   Egy-egy kullancs megtapadása nem zárható ki.

   A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

   - A macskák érzékenyek a permetrinre, a kezelés hatására toxikus tünetek léphetnek fel.
   - Ha a kutyát macskával együtt tartjuk, a kezelés után (ameddig a szer fel nem szívódik), különítsük el az állatokat egymástól, nehogy a készítményt a macska lenyalogassa. Vigyázzunk, hogy az együtt tartott kutyák se tudják egymásról, vagy magukról lenyalogatni a készítményt.
   - Kizárólag külsőleg alkalmazható.

   Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

   - Kerüljük el, hogy a szer bőrre, vagy a szembe jusson. Alkalmazás után mossunk kezet. A bőrre került készítményt azonnal, bő vízzel mossuk le. Az alkalmazás során gumikesztyű viselése ajánlott, főleg, ha egyszerre több kutyát kezelünk. Alkalmazás után a kezelés helyét 3-6 órán át ne érintsük. Ajánlott este kezelni az állatot. A kezelt kutyák ne aludjanak együtt emberrel, főleg ne gyerekkel.

   Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás:

   - Laboratóriumi állatokon elvégzett teratológiai vizsgálatok azt mutatják, hogy a permetrinnek nincs magzatkárosító hatása vemhes szukákon alkalmazva.

   Gyógyszerkölcsönhatások:

   - Nem alkalmazható együtt egyéb inszekticidekkel, mint piretroidok, szerves foszforsavészterek vagy karbamátok.

   - Az ajánlott dózis négyszeresével kezelt kutyáknál sem jelentkeztek nemkívánatos tünetek.

   - Nem keverhető más állatgyógyászati készítménnyel.

   A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):

   Halakra és méhekre a készítmény különösen mérgező! A készítmény, vagy csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe. A kutyákat a kezelést követő 12 órán belül ne engedjük úszni. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
  • Javasolt kutya életkor 
   Minden életkor
   Javasolt életkor
   Minden életkor
   Javasolt méret
   Minden méret
   Cikkszám
   EX3
  Webáruház készítés