Új jelszó kérése

Kutyajó ötletek, életmód

A 2017-es agility versenyszezonunk nem indult könnyen. Az év elején két versenyre is neveztünk, de sajnos egyiken sem sikerült elindulnunk. Végül az október 21-i Őszi Agility Murin (Tordas Zoo szervezésében) sikerült rajthoz állnunk.

 

Amikor Nina hozzánk költözött, teljes életmódváltáson mentünk át. Ilyen ez a kutyás lét, rengeteg mindent tanultunk és tanulunk egymástól folyamatosan. Az egyik, amiért nem lehetünk soha elég hálásak a mi kis kutyánknak, hogy kivitt minket a városból és felfedezhettük újra a természet erejét.

Eleinte kisebb kirándulásokra mentünk, majd szép lassan természetjárókká vagyis inkább függőkké váltunk. A Kéktúráról egy kedves taxisofőr mesélt nekünk hihetetlen lelkesedéssel, elhatároztuk, hogy mi is belevágunk.

2017.10.29 17:30

Néhány éve még nem volt jellemző, hogy az ember kutyaiskolába járjon kedvencével. A legtöbben csak akkor fordultak szakemberhez, ha (már) valami nagyon nagy gond volt a kutyájukkal. Egyébként pedig együtt éltek az esetleges kisebb-nagyobb problémákkal és kerülték azokat a helyzeteket, amik ”veszélyt” jelentettek.

2017.10.25 11:00

Saját tapasztalatainkat osztjuk meg veletek arról, hogy milyen hibákat követtünk el, milyen megoldásokat találtunk és milyen betartandó szabályokkal találkoztunk a tömegközlekedési eszközökön.

A canicross (kutyás terepfutás) komoly sportág, amelyet általában a szánhúzó versenyek egy külön számaként tartanak.
Vannak olyanok, akik kedvtelésből, vagy saját teljesítményük javítására hobbi szinten „állnak össze” négylábú társaikkal, és vannak akik versenyszerűen, speciális felszereléssel, akár kifejezetten erre a célra tenyésztett kutyákkal, magas szinten űzik ezt a sportot.

2017.10.03 14:15

A sok közül az egyik pozitív hatása a kutyatartásnak az, hogy az aktív(abb) életmód akaratlanul is az ember életének része lesz. A mindennapos séták, a hétvégi kirándulások szinte kivétel nélkül minden kutyás létéhez hozzátartoznak.

Megállíthatatlanul közelít a nyár, napról napra egyre melegebb az idő. A vízpartok is hamarosan megtelnek strandoló családokkal. És akinél a kutya családtag, miért is hagyná otthon kedvencét, ha a vízpartra indul?! Ebben a rovatban bemutatjuk nektek azokat a strandokat, ahol mi visszajáró vendégek vagyunk.

Megállíthatatlanul közelít a nyár, napról napra egyre melegebb az idő. A vízpartok is hamarosan megtelnek strandoló családokkal. És akinél a kutya családtag, miért is hagyná otthon kedvencét, ha a vízpartra indul?!
Ebben a rovatban bemutatjuk nektek azokat a strandokat, ahol mi visszajáró vendégek vagyunk.

Az utóbbi években egyre többet hallani az élősködők által terjesztett betegségekről, amelyek házi kedvenceinket veszélyeztetik.

2017.03.01 09:00

Fügét 6 hónaposan fogadtuk örökbe. Az elején nem nagyon lehetett lekötni semmivel, nem érdekelték a játékok. Ahogy telt az idő észrevettük, hogy a húzogatós-köteles játékokon kívül a labda az, amivel le lehet kötni a figyelmét.

2017.01.12 08:00

Mogyi egy hiperaktív vizsla keverék, nagy mozgásigénnyel. Nagyon emberközpontú, még WC-re sem lehet menni nélküle.

2017.01.11 08:00

Az agility, ami leginkább a díjugratáshoz hasonlít, egyike a legkedveltebb kutyás sportoknak. Kezdetben a szórakoztatás volt a cél, de mára igazi versenysporttá vált. Minden kutyafajta számára nyitott, fajtatisztáknak és keverékeknek is. Persze vannak a sportnak favorizált fajtái, ilyenek például a border collie, a mudi és a terrierek.

 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.